Friday 29 January 2010

Automate de bilete de tren

Incepand de azi vor functiona primele doua automate de bilete de tren, instalate de CFR Calatori in Gara de Nord. Alte 10 astfel de automate vor fi montate in municipii - resedinta de judet, de-a lungul anului.

Automatele de bilete, ce pot fi accesate prin intermediul unui touch screen, permit achizitionarea legitimatiilor de calatorie pentru traficul intern (tarif intreg, tarif pentru copii, elevi sau studenti), rezervarea locurilor (pentru vagoanele de clasa superioara), dar si consultarea mersului trenurilor (cu posibilitatea de tiparire a informatiilor gasite). In viitorul apropiat se vor extinde aceste optiuni atat in ceea ce priveste ofertele tarifare (dus-intors, minigrup etc.), dar si rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit si cuseta.

In prima jumatate a anului plata se poate face doar prin card bancar, automatul tiparind chitanta aferenta pentru tranzactia bancara, urmand ca din luna iulie a acestui an plata sa se poate face si prin numerar. Automatele sunt disponibile la orice ora.


1 comment:

Suntcalm? said...

Şi... pe când automatele astea vor scoate bilete porno?