Friday 27 March 2009

La Mitocanu








Atlas de Mitocanie Urbana, dintr-o campanie Radio Guerrilla.


Sau varianta povestita, cu o voce de TeleEnciclopedia:


Teach Me Tonight



Aseara la Institutul Cultural Roman.

Pana de curent la inceput si muzici care suna foarte bine pe intuneric.

Apoi cam prea multa vorba. Desi interesanta prelegere, Tavitian s-a lungit cam mult, facand ca unii spectatori sa plece.

Au ratat partea a doua, cand impreuna cu Cserey Csaba s-au "produs" in mare stil, i-am vazut pe amandoi nu doar traind acea libertatea interioara de care se vorbea, dar fiind mereu jucausi ca niste copii mari. Iar Tavitian are un mod particular de a trai muzica, nu-l poti intelege pana nu il vezi. Impactul e puternic de fiecare data.

Este doar primul concert din acest proiect, mai urmeaza alte 5 (unul la Brasov). Urmatorul pe 22 mai la ICR.

Friday 20 March 2009

Obama la Jay Leno

Ieri seara a avut loc prima aparitie a unui presedinte american in exercitiu in emisiunea "The Tonight Show with Jay Leno".






Monday 9 March 2009

Din seria "Mircea si logica simpla"

Cei de la 9AM o comit cum pot, uneori mai des, alteori mai rar.

Iata ce mai citesc la sfarsitul saptamanii trecute (reproduc lead-ul):

Sase persoane - patru liceeni si doua romance - si-au pierdut viata intr-un accident rutier petrecut vineri seara in apropiere de orasul Stara Zagora, cand un autocar inmatriculat in Turcia a lovit in plina viteza un automobil peste care apoi s-a rasturnat, relateaza presa bulgara.


Si zice in continuare:

Cele doua romance se aflau in autocar, iar liceenii in masina peste care s-a rasturnat autobuzul, potrivit NewsIn.


Acum nu stiu daca asa a scris presa bulgara, de unde a preluat NewsIn, de unde a preluat 9AM, dar putin ma mai intereseaza, cand jurnalistul care a scris articolul nici a gandi prea mult nu pare a incerca. E ca in bancurile alea seci: "Doi copii se jucau in fata blocului. Pe unul il chema Ionut si pe celalalt il chema in casa". Sau "Pe o sarma erau doua ciori: una era neagra si una era mai incolo". Trist.

Si nu mai discut despre articol in sine si despre tragismul situatiei.

Thursday 5 March 2009

World Builder


World Builder from Bruce Branit on Vimeo.

A strange man builds a world using holographic tools for the woman he loves.

This award winning short was created by filmmaker Bruce Branit, widely known as the co-creator of '405'. World Builder was shot in a single day followed by about 2 years of post production. Branit is the owner of Branit VFX based in Kansas City.

Wednesday 4 March 2009

Motz Art

Alaturi de autobuzul 780 pe relatia Gara de Nord - Aeroportul "Henri Coanda", vom avea de azi si un tren care va conecta cea mai mare gara din capitala cu principalul aeroport.

Mie imi pare ca incepe sa se miste si transportul public bucurestean, intr-un final. Daca o sa se dea drumul si la transportul de noapte si se va demara proiectul Tren Urban pentru Bucuresti, o sa fim cu cateva statii mai aproape de capitalele civilizate ale lumii.

18 perechi de trenuri (cu numele de "Henri Coanda Expres") vor circula pe ruta Bucureşti-Triaj-Chitila-Mogoşoaia- Baloteşti, iar distanţa va fi parcursă în 40-45 de minute. Primul tren va pleca la 5.15, iar ultimul la 23.23. Odata ajuns trenul in statia "Aeroport", calatorii vor fi transportati pana la terminalele din aeroport cu autobuze speciale.

Acum vine partea interesanta. Iata ce citesc in articolul din Evenimentul Zilei:
Preţul biletelor, de 6 lei, include şi transportul cu autobuzul. Pensionarii, elevii, studenţii şi locuitorii din Munţii Apuseni (moţii) vor avea reducere de 50%, iar copiii sub 5 ani circulă gratis.

Aici m-am pierdut. Poate imi explicati voi. Nu ca as vedea ceva rau in asta, dar de unde pana unde? S-au gandit sa compenseze cumva zecile ani de transport cu mocanita?

Monday 2 March 2009

Cenzura pe Facebook


Aceasta imagine isi are, cred, originea in protestele imigrantilor din Italia, de anul trecut. Oricum, acest text a devenit foarte faimos, facand inconjurul zidurilor Italiei (in special in orasele de stanga - a fost vazut in Terni, in Genoa, in Bologna...) si mai nou al "peretilor" de pe Facebook.

A fost reluat in ultimele saptamani, fiind postat si share-uit de diversi italieni care nu au aderat la razboiul cel drept pornit impotriva romanilor si a altor imigranti din Italia.

Insa de fiecare data cand aparea, imaginea era stearsa de administratorii site-ului. Fie ca era imagine postata, fie ca se afisa prin share. A reaparut acum cateva zile si sunt curios cat va ramane de aceasta data.