Wednesday 29 August 2007

Toata lumea: Eeeeeeeeeeeeeee....

Romanii consuma zilnic alimente sau bauturi ce contin aditivi alimentari cancerigeni. Otravurile alimentare de pe piata autohtona sunt interzise in majoritatea tarilor din UE,SUA, Australia sau in tari din fosta URSS.

In continutul tuturor produselor, incepand cu painea si continuand cu preparatele concentrate, mezelurile, produsele din carne, bauturile alcoolice si mai ales cele racoritoare, conservele de tot felul, plantele, fructele, cerealele si legumele modificate genetic si incheind cu banala guma de mestecat, se regasesc substante ce atenteaza la sanatatea si chiar viata consumatorilor. Companiile producatoare de la noi si de oriunde, care exporta in tara noastra, fie nu au caror reglementari sa se supuna, fie depasesc cu buna stiinta concentratiile admise de substante nocive in produsele la care ne referim.

Daca unele E-uri sunt absolut interzise in alimentele si bauturile din majoritatea statelor UE, SUA, Australia si tari din fosta URSS, la noi sunt produse si comercializate fara nici o restrictie. Ideea care sta la baza acestui atentat la sanatatea populatiei este cea a riscului acceptat. Cu alte cuvinte, daca pe etichetele produselor sunt mentionate otravurile continute si concentratia acestora, consumatorii sunt informati cu privire la riscurile la care se expun, putand astfel consuma E-uri toxice cu nemiluita. Nu se spune insa nimic despre ce efecte pot avea acestea. Mai grav este ca autoritatile de la noi nu par a fi interesate de aceasta problema si nu incearca sa puna capat acestui atentat la sanatatea consumatorilor. In timp ce principalele tari din Uniunea Europeana limiteaza pe cat este posibil E-urile din mancare si bautura, in Romania acestea pot fi intalnite in orice produs.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a fost pusa pe jar luna aceasta, in urma primirii unei notificari referitoare la prezenta in anumite produse a gumei guar (agent natural de ingrosare) posibil contaminata cu dioxina, folosita de grupul "Danone", care a si retras de pe piata cantitati mari de iaurt, probele prelevate fiind trimise la un laborator comunitar din Budapesta. Scandalul a fost declansat initial in Elvetia, unde se produce guma guar, si in Cehia, la unele firme ce prepara fructe continand substanta respectiva. Problema ajungand si pe plaiurile noastre mioritice, autoritatile statului au constatat cu stupoare ca nu exista aparatura necesara controlarii cantitatii de E-uri din alimente si bauturi. Ceea ce denota ca acesti aditivi alimentari sunt folositi haotic de producatorii autohtoni, si ca nimeni nu controleaza produsele importate.


Articolul integral aici

Sursa: Ziua, 29 august 2007

Monday 27 August 2007

Trojan Games


Trojan Games - Bucharest 2003


interesanta locatia ;))

aruncati o privire pe site, dati o raita pe la "Videos" si apoi mai vorbim ;))

Friday 24 August 2007

Spala-te!

Subiectiv propune o campanie de responsabilizare a celor care folosesc transportul in comun si au uitat sa foloseasca macar putina apa si sapun inainte de a pleca de acasa. Detalii aici!



Pe caldurile astea e genocid. In nici un caz sa nu somezi vreun asemenea cetatean cu "Mainile sus!" ca te-ai ras! Pentru ca oricum cei de la Primarie, "baietii destepti", niste romani care "se descurca" au decis sa cumpere frumoasele autobuze Mercedes fara aer conditionat, ca iese mai ieftin si ce mai ramane se duce in vreun "fond de drum" nu? Ca doar ale lor masinute beneficiaza din plin de climatizare, iar contribuabilul care circula cu RATB-ul sa stranga si el din dinti, ce mama ei de tranzitie!?! Ca daca nu te doboara caldura sau mirosurile sau inghesuiala, macar toate la un loc, sa vezi si tu bai miticule ca sardelele nu se fac asa usor!

De parca doar in RATB e nenorocire! Pai e de ajuns sa stai la orice coada vara, ca daca te simti norocos (ca ai calcat in ceva moale cand ai plecat de acasa) dai peste un individ din categoria de mai sus asteptand nerabdator (si ce se intampla cand se agita preaaa tare?!) sa ii vina si lui randul.

Hai ca m-am cam enervat... Sa inchei pe un ton mai vesel. Toata povestea asta mi-a adus aminte de un banc. Circula acum ceva vreme pe internet:


Iti place sa fii mangaiat? Sa fii atins si sa fii pipait? Si... sa fii incins? Iti place respiratia celuilalt langa urechea ta? Sa iti respire pe gat sau pe fata? Iti place sa incerci pozitii noi? Sa incepi rece si sa sfarsesti cald si transpirat?... Ia RATB-ul!

Thursday 23 August 2007

Google lanseaza Google Sky


Denumit Sky si parte a deja celebrului Google Earth, aplicatia permite utilizatorilor sa exploreze Universul din propriul fotoliu. To discover new worlds and new civilisations. To reach where no one reached before.

Programul lansat astazi foloseste o intreaga biblioteca de imagini obtinute de la telescoape de pe Pamant si telescoape de la Nasa Hubble Space.

Utilizatorii pot folosi si obtiunea de zoom pentru a putea observa constelatiile , planetele in miscare si galaxiile. Este ca si cum ai avea un telescop urias la dispozitie sau mai bine zis...un planetarium personal.


Va stau la dispozitie 100 de milioane de stele si 200 de milioane de galaxii printre care sa hoinariti cat va pofteste inima!

Cu ajutorul Google Sky, Google spera ca vizitatorii sa devina mult mai familiari cu ceea ce inseamna spatiu cosmic. Programul este disponibil in 13 limbi.

Daca vreti sa va jucati, download aici!

Sursa

Tuesday 21 August 2007

The Wind




Foarte bine lucrat! Doar numele ar trebui probabil schimbat, pentru ca tot "spilul" este la final si asa iti zice dinainte si ii strica nitel farmecul :) Deci prima data priviti, apoi luati aminte la titlu :)


P.S. Mai stiti cine era "Vantul" prin liceu? ;))

Istorie in Desant

Sunday 5 August 2007

A plecat Motu


Florian Pittis
4 octombrie 1943 - 5 august 2007

Nu e aici, nu e aici
Tine minte, sfarsitul nu-i aici!




Sunt un frate tanar
Care crede in dreptate
Am ochi negri, dar am mainile curate.

Iubesc pletele si ploaia
Si camasile inflorate
Nu raspund cand mi se arunca vorbe in spate.


Si iar nu mai am cuvinte...
Imi vin atat de multe de spus despre el, dar mi se opresc in gat...Ca de fiecare data in ultimul timp, cand prea si prea des ne parasesc tot mai multi! Unul dupa altul...Prea multi!

Saturday 4 August 2007

Sighisoara 2007 - review II












Photos taken by Andreea, me and neGRI

Sighisoara 2007 - review I






Cam subtirel program, mult mai putine concerte jos, nici vreun Puric prin cetate, oameni mai putin darnici ca in alti ani...dar noi "am facut sa fie bine" :) si a fost foarte dragut ;)

Photos taken by Andreea and neGRI